Гледайте приказката във YouTube

Гледайте всички приказки в мобилното ни приложение

windows
icon_app

Приказки с ДжиДжи

Мобилно приложение за детски приказки

  • Над 50 от любимите ви приказки и басни
  • Запознайте се с ДжиДжи – папагалчето, което знае всички приказки
  • Красиви илюстрации и професионален дублаж
  • Открийте поуката от всяка история и научете ценни уроци за живота
  • Играйте забавни игри с приказни герои
  • Без банери, реклами или каквото и да е неподходящо съдържание
  • Чудесно помагало за тези, които се учат да четат

Прочетете приказката

Имало едно време едно момиченце, със руса като злато коса, която всички наричали Златокоска. Един ден, решила да отиде на разходка в гората.

Докато вървяла, минала край къщичката на трите мечки - Татко мечок, Мама мечок и малкото меченце.

Като сe уверила, че вътре няма никой, влезнала и що да види - имало малка дървена масичка, на която имало три купички с овесена каша. Първо опитала кашата на Татко мечок, но тя била много гореща за нея.

После опитала кашата на Мама мечок, но тя пък била много студена за нея.

Тогава отишла при кашата на малкото меченце, която не била нито много гореща, нито много студена, а точно каквато трябвало да бъде, и гладната Златокоска я изяла цялата.

След това, тъй като вече била доста уморена, решила да седне да си почине. Първо седнала на стола на Татко мечок, но той бил прекалено голям, после седналана стола на Мама мечок, който въпреки, че бил по-малък, все пак бил голям за нея. Накрая седнала на стола на малкото меченце, който бил точно какъвто трябвало да бъде.

И така тя седнала на него и седяла, докато седалката му се издънила и тя се озовала на земята.

Твърдо решена да си почине, Златокоска се качила по стълбите и влязла в спалнята на трите мечки. Първо, легнала на леглото на Татко мечок, но то било прекалено твърдо. После, легнала на леглото на Мама мечок, ала то пък било прекалено меко.

Накрая, легнала в леглото на малкото меченце, което не било нито прекалено твърдо, нито прекалено меко, а точно както трябва. Тогава тя се завила, сгушила се удобно и заспала дълбоко.

През това време, трите мечока се прибрали в къщичката си и що да видят: - Някой е ял от кашата ми! - казал Татко мечок. - Някой е ял от кашата ми! - казала мама Мечок. - Някой е ял от кашата ми и я е изял цялата! - изплакало малкото меченце.

Разбрали трите мечки, че някой е влизал в къщата им и е изял закуската на малкото меченце и започнали да се оглеждат наоколо. - Кой е сядал на стола? - попитал Татко мечок - Кой е сядал на стола? - обадила се и Мама мечок - Кой е сядал на моя стол и го е издънил? - изплакало малкото меченце.

Трите мечки се затичали към спалните си и що да видят - там също имало следи от някой! - Някой е лягал в легълцето ми! - казал татко Мечок. - Някой е лягал в легълцето ми! - обадила се и мама Мечок. - Някой е лягал в легълцето ми и все още лежи в него! - изплакало малкото меченце.

Това събудило Златокоска, която толкова се стреснала при вида на трите мечки, че скочила от легълцето и избягала през прозореца в гората. Тя изтичала у дома при майка си и се заклела повече никога да не ходи в гората сама.