Гледайте приказката във YouTube

Гледайте всички приказки в мобилното ни приложение

windows
icon_app

Приказки с ДжиДжи

Мобилно приложение за детски приказки

  • Над 50 от любимите ви приказки и басни
  • Запознайте се с ДжиДжи – папагалчето, което знае всички приказки
  • Красиви илюстрации и професионален дублаж
  • Открийте поуката от всяка история и научете ценни уроци за живота
  • Играйте забавни игри с приказни герои
  • Без банери, реклами или каквото и да е неподходящо съдържание
  • Чудесно помагало за тези, които се учат да четат

Прочетете приказката

- Честит рожден ден, момчето ми! - казала мама мечок на своята пораснала рожба - Вече си голямо момче. - Това значи ли, че мога да ходя вече сам до езерото да събирам плодове за вечеря? - отвърнало малкото мече. - Разбира се, че можеш. - казала майката щастлива и малкото меченце взело една кошница и тръгнало към езерото.

По пътя си то срещнало маймунката: - Къде си тръгнал, мечо? - попитала го тя. - Към езерото да събера плодове за вечеря. - отвърнало гордо то.

- Не те ли е страх от Него - този, който живее в езерото? - попитала маймунката. - Не, не изобщо. - отвърнало мечето, ала започнало да го обхваща страх - Той страшен ли е? - О, да. Много е страшен. Ето ти тази пръчка и като го видиш удари го силно с нея. - казала маймуната.

Малкото мече пристигнало на езерото и извикало силно: - Хей! Има ли някой тук? Къде си? В езерото ли се криеш? Излез веднага да те видя! - той викал и викал, ала никой не се обадил.

Спрял се той тогава на един клон, който бил до половината във водата и погледнал надолу. Маймунката била права - имало някой във водата! И този някой гледал право към мечето! Малкото мече събрало смелост и ударило с пръчката във водата.

Съществото във водата също вдигнало ръката си и то имало пръчка. Това изплашило много мечето и то побягнало към къщи.

Разказало всичко на майка си и тя му казала: - Синко, не трябва да те е страх. Отиди отново, но този път като видиш съществото му се усмихни.

Послушало съвета на майка си, малкото мече се върнало при езерото и направило каквото му е заръчала. За негова изненада, Той - този, който живеел в езетото му отвърнал също с усмивка.

Мечето се успокоило и напълнило кошничката си с плодове. По пътя си обратно видяло маймунката. - Не се ли изплаши? - рекла му тя.

- Не, защото той изобщо не е страшен - отвърнало мечето. - Даже станахме приятели. Просто трябва да му се усмихнеш и той ще ти отвърне със същото.

Отишли двамата приятели до езерото и маймунката последвала примера на мечето. Така те научили, че е много лесно да намериш нови приятели, ако се усмихваш.