Гледайте приказката във YouTube

Гледайте всички приказки в мобилното ни приложение

windows
icon_app

Приказки с ДжиДжи

Мобилно приложение за детски приказки

  • Над 50 от любимите ви приказки и басни
  • Запознайте се с ДжиДжи – папагалчето, което знае всички приказки
  • Красиви илюстрации и професионален дублаж
  • Открийте поуката от всяка история и научете ценни уроци за живота
  • Играйте забавни игри с приказни герои
  • Без банери, реклами или каквото и да е неподходящо съдържание
  • Чудесно помагало за тези, които се учат да четат

Прочетете приказката

Имало едно време един вълк. Един ден, той не могъл да хване нищо за ядене. Тръгнал да се разхожда гладен из гората, когато видял в далечината едно магаре.

Скрил се той зад едно дърво и задебнал. Магарето обаче го забелязало и започнало да мисли план как да се измъкне. То знаело, че вълкът бяга по-бързо от него и не може да му избяга, затова трябвало да предприеме друга стратегия.

Магарето се престорило, че единият от краката му е пострадал и започнало да реве от болка. Вълкът го приближил и го попитал защо плаче. - Заби ми се трън в крака и не мога да го изкарам - отвърнало магарето.

- Аз мога да ти помогна. Ако те изям ще спре да те боли - предложил вълкът, но Магарето очаквало този отговор и затова отговорило бързо: - Това е така, ала е доста голям трън. Ако ме изядеш, ще ти заседне в гърлото.

- Но ако го махнем първо всичко ще бъде наред - добавило магарето. Вълкът, който не подозирал за плана на магарето, решил, че това е добра идея и се съгласил.

Навел се той да види къде точно е този трън и в този момент магарето го ритнало с копитото си. Вълкът паднал на земята и не могъл да стане на краката си. През това време магарето успяло да се измъкне и спасило живота си. Каква е поуката? Когато не можеш да победиш със сила - победи с ум.